Nån som minns Bagdad Bob!

Hittade den här i en mapp. Hade nästan glömt av den fantastiske info ansvarige i Irak innan det föll samman. Alltid lika rapp till att säga att det var hur starka som helst. Det utvecklades en hel massa Bagdad Bob skämt efter det. Men vad hände med honom? Det sägs att han bor i Förenade Arabemiraten och har klarat sig undan det öde som Saddam och Chemical Ali och andra rönte. Bagdad Bob kallades även Comical Ali....ja ja, det har alltid funkat att skämta sig ur knepiga situationer. Eller för det mesta i alla fall

Det var en lång väg hem..

..men nu är jag i alla fall tillbaka i det stora vita december. Och sanningen är väl den att jag inte saknar Cancun och dess konstgjorda stränder och artificiella miljöer. Visst var det varmare och havet var saltare och mera manana mentalitet men det är ändå skönt att gå och huttra i snön och veta att det kommer att bli vår och sommar snart igen. Det är bara några dagar sen vänder ljuset igen. Årstider är inte så dumt faktiskt. Att det det händer något hela tiden. Även om man kan klaga på att det bara är grått och blött största delen av året, men det beror på vilket förhållningssätt man bestämmer sig för att ta. Jag har bestämt mig nu. Det är okej med vinter, det är ok att det är kallt och mörkt. Bara för att man vet att det hela kommer att vända och snön kommer att smälta och flyttfåglarna kommer tillbaka och det kommer att grönska igen och gräsmattan kommer att behöva klippas...
Var dag har nog av sin plåga kan vara ett förhållningssätt. Ett annat är : Det är ok med jämna plågor. Eller som Filippa Bark sa; Lev varje dag som det var den sista, för då kan du varje morgon tänka att nu är det bara en dag kvar sen är det över!

Jag gillar inte Mexiko Citys flygplats och dryga funktionärer på Airmexico

Här har jag hamnat mitt i den Mexikanska natten mellan två plan. Först åker man drygt två timmar från Cancun åt fel håll. (Österut) Sen är det någon mindre begåvad gentleman som inte checkar in mig hela vägen utan säger att jag ska bara fixa det i Mexico City. Nemas Problemas. Jodå. Multo Problemas. Inte tusan gick det och det var bara någn annas fel och ingen ville hjälpa till. Makallöst vansinne.
Så här sitter jag och en delegat från Tanzania och bara undrar hur vi ska ta oss till Amsterdam för att flyga vidare. Multos Problemas. Och det är faktiskt kallt som en norrländsk flygplats på det här fula stenbygget. Ja, allt är plötsligt fult. Muséet som finns här med fula gubbar, arkitekturen är ful, TV programmen är fula och vädret är fult , tror jag, Men det är mörkt i alla fall.

"Ljuva Alkohol - källa till glada ungdomsår"

Så var refrängen på en sång i en mer vänsterinriktad nykterhetsrörelse som fanns under proggens glada sjutttial. Kan vara kul att veta att det fanns en motsats till Rödvinsvänster. (Jag tror aldrig den gavs ut men jag har hört den med Ted Ström som var drivande i den hederliga gamla proggruppen Norbottens Järn!)
Här i Cancun har jag varit i en grupp med en aktiv muslim från Bangladesh. En kväll när vi åt och drack ett glas vi n till maten sa han. "I can not drink but I like it when another drinks!"
Och sen skrattade han högt och länge. Han skrattade i och för sig hela tiden för det var en glad och öppen man. Han var väl så långt från militant Islam som Gandhi från militant Hindu nationalism.
Vad säger man ? Salutos kanske...

På besök i en skiva från 70 talet

Igår var jag på en plats som jag har på ett skivomslag som jag lyssnat på sedan 70 talets mitt. Eller i alla fall något som berörde den plattan.
Zuma av Neil Young handlade om Maya indianerna. EN märklig kultur med mycket matte för att bygga byggnader men också en märkligt blodig offerkultur. Där man hade fotbollsmatcher där kaptenen i det vinnande laget fick bli det offer som skulle blidka gudarna med sitt blod.
Svennis ska nog vara glad att han kom undan Mexikos landslag med huvet i behåll. Fast å andra sidan hade det bara hänt om dom hade vunnit och så blev det ju inte.
Neil Youngs skiva låt och Cortez the Killer är i alla fall en bra låt.

Har det hänt nåt?

Mexiko och klimatförhandlingar är en bubbla. Inte en oviktig bubbla men ändå likafullt en bubbla. Vi fraktas på vissa vägar i avsedda bussar. Från hotell till mässcenter till förhandlingslokaler. Samma air condition som håller rätt temperatur. Mexikanska hitlåtar i högtalarna. Som 60 tals hiten Tequila.
Men tequila blir det inget med. Den får vara.
Men själva förhandlingarna är ett undrande över var saker och ting sker och om det inte ska börja hända nåt snart. Det är en slags artighet över agendan där man i många fall är långt ifrån överens men undviker det så läne man kan. Här finns ingen som driver på för att parterna ska komma framåt. Undrar om inte det är dags att bryta siestan som pågått sedan Köpenhamn för ett år sen?

Hela världen är här - kanske

Cancun ligger i Mexiko. Det vet jag nu. Och jag vet också att Mexiko ligger en lång resa från Sverige och snö och is. Bilden är från det ställe där FN har sina klimatförhandlingar i år. Mannen jättegul drapering har något eget Ashram i Indien och har specialiserat sig på trädplantering. Det är hans bidrag till klimatåtgärder. Om man tittar bakom finns det pooler och annat som jag inte tänker bada i men sa till min svenska kollega; - Det ser ut som Skara sommarland! Tja. lite. Men i havet utanför så ligger militära korvetter och bevakar området. Mycket polis och militärer finns det också. Det gäller att sköta sig

Snö i Europa!

Skulle idag låta mig flygas från det kalla Norden till en strand vid den Mexikanska Gulfen men ack icke då! Snöstorm över Amsterdam stängde flygplatsen. Blev tvungen att stå i tre timmars kö för att bli ombokad och får en natt till i Göteborg. SÅ onödigt. Istället blir det svinottan imorgon också Amsterdam Atlanta till Cancun. Hoppas nu bara inte att amerikanska officials ska sätta sig på tvären och böka med mellanlandningen. Den som jag ville undvika. Just nu så flyger det plan jag skulle varit med på över Isle of Man och hade de inte skickat iväg oss på ombokning så hade jag hunnit med det plan som faktiskt gick till Amsterdam och till det plan som faktiskt var så försenat att jag kunde hunnit med...om inte om ...
Äh, men nu får man ju se Atlantas flygplats....kul

RSS 2.0