Jag rear ut min själ - Allt ska bort!

Så skrev Bob Hund i ett odödligt alster från 90(?) talet. Och jag undrar hur man ska tolka Bergman auktionen som gick igår. Vad är det som skapar ett värde egentligen? Att en filmmogul har klottrat minnesfragment av drömmar på sitt småfula nattygsbord eller att en nersutten stol har suttits ner av samma filmmogul? Märkligt? Var det nån som sa att vi inte hade helgonkult i Norden? Kan det vara mer fel. Här fullkomligt sväller det över i en hämningslös orgie i kultförklarande av de föremål som har berörts av den store konstnären.
Nja, det känns väl så där. Men det här var inte rea precis. Jag säljer ut allt till högsta möjliga pris! Men hur kul är det att ha en gammal soffa som Bergman har suttit i? Människan är ett märkligt och emellanåt ganska oberäkneligt väsen.

Fredagsmys eller fredagssunk?

Vet inte vad det blir. Men hörde på radio igår om Fredagsmys som ett begrepp som kom på 90 talet och sen nästan ersatt Lördagsgodis. Nu har ju till och med reklamen tagit upp fredagsmys vilket innebär att man ska käka chips. Kommer nån ihåg när en fågelproducent skulle få oss att tro att det var Kyckling som man skulle äta på fredag. På Torsdag är det ärtsoppa på Lördag är det fest" tro jag det började. Men , nej det är godiset och chipsen och tacosen som har slagit ut kycklingen.
Nej det får väl bli en tråkig kväll framför Idol och/eller Dobeedo eller vad det heter. Inte kul. Men do be do fick mig att tänka på ett klotter ifrån studenttiden. På en föreläsningsbänk hade någon klottrat
"To be is to do" Immanuel Kant "To do is to be" Jean Paul Sartre "Do be do be do" Frank Sinatra Kloka ord att fundera över när höstskymmningen sänker sig över den skaraborgksa leran.
Jag vet inte om Fredags TV var bättre förr. Inte när man ser det här klippet från Häftig Fredag 1977. Konstigt att den lille rockidolen gör underhållningstv 32 år senare...inget nytt..


60 - still alive and kickingSå fyller husguden år idag. Borde kanske hissa flaggan för att högtidlighålla Bossens bemärkelsedag. Det fanns en Kung, " but he has left the building". But the Boss remains.
Den här bloggen har väl ungefär 50% Springsteen alluderingar vilket nu gör att den har börjat hamna på gränsen till nörd.
Nej, nu har jag bestämt mig. Efter den här bemärkelsedagen  så kommer jag inte att skriva ett ord till om Springsteen, E street band eller något som relaterar till det, inte ett youtube clip, finito.  Jag ska byta ut det allt sånt mot att skriva om ..skriva om...hundar...eller inte...Det är kanske dags att lägga ner bloggen nu!

Vad gör jag här?
Jag har accepterat att vara med på ett seminarium i Stockholm under European Development Days i Oktober. Men ibland blir man överraskad. Bland annat de här tre personerna har annonserats att sitta i panelen. Wajed Hasina, premiär minister i Bangladesh, Mary Simon, aktiv för Inuiterna och Odinga premiär minister i Kenya. Öh..vad säger man. Det ska bli kul eller kanske inte så, i alla fall är det en utmaning.

The Swinging Medallions!Helt osannolikt. Men Springsteen tycks ha förvandlat turnén till en orgie i låtar ifrån förr som blandas med nytt. När han gjorde Sherry Darling i slutet på 70 talet så verkar det som om han var djupt sysselsatt med att lyssna på 60 tals trallvänlig rock så kallad Fraternity Rock eller Frat rock. En del av de inspleningarnas idé var att publiken som var med på inspelningarna var dubbelt så högljutt som bandet. Partynoice som finns också på River plattans inspelning av The River. Men det finns ett antal bootlegs då han gör den här låten som hade de oförglömliga raderna som Springsteen sa att han höll vid som hjärta " It wasn´t wine that I had too much of it was the double shot of my babys love" Här har han raggat upp gubbarna. Observera the orginal moves under Farfisa orgel solot.
Jag ler stort i alla fall

Sista bilden från kalaset! Time to move on!En sista bild ifrån kalas spelningen med några farbröder på instrumenten. Nu är det dags att återvända till den vanliga varddagens småtråkiga lunk.
Kom att tänka på att det var bara drygt fyra veckor sedan semestern slutade. Det är märkligt hur snabbt det blir vardag och höst igen och att det inte är ljust på mornarna längre. Men man får väl använda det motto emellanåt hörs i min närhet "Man får härda ut" eller som Kjell Höglund skaldade en gång i tiden på albumet Lugnare Vatten

"och ute är det kallt och mörkt och ruggigt och dimma
men man vänjer sig
man vänjer sig".

Känns som en bra start på helgen eller ?Tummen upp!Så här kul har man på ett stadshotell när man har 50 års kalas!
Tack vare en snäll och hjälpsam familj och trevliga vänner så blev övergångsriten till 50 plus livet en trevlig historia. Roligt att föra samman en heterogen samling människor för att få dem att fundera över om de kunde en enda sång (hela texten) av Bellman, Taube eller Thore Skogman eller ange favoritfärg. Jag kan i alla fall en sång av Thore Skogman och min favvofärg är grå.
Enda smolket var att den gamla förstärkaren tvärdog trots att den nyligen vart på rehab. Ska nog prata allvar med den som sa sig servat den. Men tummen upp i alla fall

50


Så.
Halvtid.
"- Välkommen över till döhalvan!" sa en kamrat i ett mejl och det är väl bara att tacka och ta emot.
Men i ärlighetens namn, sån skillnad är det inte.
Man är den man är och även om mycket förändras så nog tusan så är det samma typ som finns kvar där inne.  Yttersidan är inte som den var och kommer inte att vara så heller men egentligen; hur kul vore det om det var tvärtom. Man kände inte igen sig själv som person eftersom det förändrades hela tiden medan kroppen var oföränderlig.
Kom att tänka på filmen om Benjamin Buttons Otroliga Liv som liksom vänder på åldrandet. Ger en tankeställare.
Men jag kommer inte heler nu börja försöka att anpassa mig till min ålder. Inte bära slips, inte vara med i Rotary (fast det skulle nog aldrig någon tänka sig att få med mig i) inte sluta lyssna på rock n roll, inte engagera mig i äldreomsorgen eller börja säga att det var bättre för. För det var inte bättre förr. Förr lämnar dig bara med dammiga minnen som tråkar ut dig om igen.
Keep on rocking får jag väl utbrista som en av de sista i generationen född under rockn rollens födelse decenium the fifties.SeptemberDet är ju typiskt att den första september ska bli så varm som man önskade att alla sommardagar skulle vara. Men så blev det. Bondepraktikan lär ha sagt att som första september är ska resten av september bli. Hoppas bara att det stämmer också.

RSS 2.0