Safari längs Nossan
Fick en inbjudan till Safari som ingen kunde motstå! Så med hundar och kanoter, barn och någorlunda vuxna så fick vi oss en tur längs Nossan. Djur som syntes längs vägen var förundrade urinvånare, lite måsar och till och med en bäver. I alla fall var vi övertygade om att det var Bävern som vi skrämde upp vid åkanten. Jag var tveksam till om hunden skulle fixa att sitta still i kanoten men det gick som smort.
Vi framkomst till rastplats serverades en härlig måltid vid grillen med eller utan festis. Men är man ute med djurägare så får man vara beredd på allt. När vi skulle äta kom en ur ursprungsbefolkningen på cykel och meddelade att en häst var lös så då blev det för hästägaren att ge sig ut på infångningsuppdrag. Men det var snart gjort.
Stor tacksamhet emot guiderna som tog oss med på safarin.

Stavas skit med SJ? Del 2
Emellanåt få man fungera som amatöringeniör eller vad det kan kallas. Nu sitter jag på tåget i "Tyst Avdelning" men med ett fullständigt bedövande oljud. Från det vi satte oss på tåget på centralen så gick det igång en hög ton. Tågpersonalen hade ingen aning och började stuva om folk så att de fick andra platser i tåget. Själv tänkte jag sitta kvar och proppa öronen med hörlurar. Men funderade på om ljudet inte kom från toan. OCh visst var det så. Om man spolade så försvann ljudet. Så vi tappra som blev kvar i kupén fick en egen kuppe men med åtagandet att gå för att spola med jämna mellanrum. I början varannan minut men nu har den hållit sig i snart 5 minuter! Undrar om man skulle skicka service räkningen till SJ? SJ kanske får stå för Spol Jam

Allmän utsmyckning bakom järnridån
Hittade den här målningen på en järnvägsstation i Prag. De stolta hjältarna som byggde landet. På den västra sidan av järnridån så både raljerade och romantiserade vi de här bilderna. Liksom en del på vänsterkanten tyckte kommunismen var en lockande form att organisera samhället på.
Satt i ett samtal med en vänster aktivist med -68 som märkesår från Scotland och en Tjeckolsovak som växte upp under 60 och 70 tallet bakom järnridån. Då ställer vänstermannen frågan om det verkligen var någon skillnad på kommunism och kapitalism och om inte kommunismen var bättre? Den svärta i ögonen som den som växte upp bakom ridån var inte att ta miste på. Rätt oförskämt att fråga så egentligen. Att ständigt vara övervakad, att skapa misstro och undergräva alla möjligheter till utveckling för person såväl som ett öppet samhälle kan aldrig betraktas som ett gott samhälle. Det korta svaret han gav var ; Freedom, thats a huge different. Jag tror inte att jag riktigt kan förstå hur det är att vara så fast i en struktur som är så repressiv. Därmed inte sagt att kapitalismen ger all frihet i världen. Den skapar väl så mycket elände världen runt även idag. Däremot har kommunismens sätt att organisera samhällen förlorat mark. Har längtat länge efter ett annat sätt att organisera samhället på. Frihetligt, rättvist och hållbart. FRH!

Äntligen en kompisÄntligen nån att hänga med! En som förstår hur det är och som känner likadant. Livet är grymt, grisigt och utan knorr..Hängbuksvin kanske det är..Utan för Prag stötte vi ihop i alla fall.

Hotell - har vi haft fest eller?Befinner mej i Tjeckien oc här ser ni en bild på hur det ser ut på hotellet vi bor på. Vi hade lite party i kåken igår vilket syns på fönstren. Men oj vad skoj det är att smasha ett hotell rum. Precis som det gamla goda 70 talet i rockbranschen

Perfekt anläggning för allt..nästanVisst syns det på huset att det kan passa till allt. En gång i tiden ett kloster. Senare ett herrgårdshus. Ja, men det syns väl att här kunde sociteten hålla sina baler. Gestapo högkvarter. Jajamensan. Man kan höra det välputsade stövlarna marschera över kullerstenen och utbrista; "Nichts herr Hauptbanhof!" Hemliga polisens arkiv med akter på varje oppositionell Tjeck som noga dokumenterats och som lägger krokben på varje ansökan om ett nytt jobb. Som i filmen Varats olidliga lätthet. Det enda som känns lite off är att det är idag International Baptists som står för kalaset. Men det blev ju billigare än i Schweiz...

Prag och konferensKonferens , konferens och konferens. Dags igen för att samtala i ett Europeiskt perspektiv om hur vi äter upp klotet, blir fetare, olyckligare och förstör famtiden. Kul med allt uppmundrande man kan höra.
Befinner mig på ett ställe som har varit kloster, litet slott, Gestapo högkvarter, hemliha polisen och utbildnings center för kommunistpartiet och nu har baptisterna köpt det för det blev så dyrt i Schweiz! Tror att det är avlyssnings utrustning i varje rum. Plus att varje dator för en bug när man går ut på nätet. Big Brother is always there...

Eremit - nja, inte jag inte!
I det här lilla huset på en kulle med utsikt emot havet bodde en dam i typ 20 år av sitt liv som eremit. Hon var en nunna från Nya Zeeland som kom till Fiji för att leva ett liv som eremit. Så där inne satt hon och tänkte. Folk kunde komma dit men fick sitta utanför och då kunde hon prata med dom. Om jag fattade saken rätt.
Men sen kom jag att tänka på hur löste hon sanitet problemet och andra jordiska ting? Men man kanske inte gör ifrån sig så mycket om man lever som eremit. Helt klar fanns det folk i närheten som försörjde henne med mat.
Moder Canisius hetter hon och kom dit 1977 och satt i huset tills 1997 då hon dog 90 år gammal och ligger begravd i närheten av huset som ligger i ett Asram (ett slags retreat ställe).
Fast det här är det andra huset hon bodde i. Det första ser man grunden av i bakgrunden. Det var inte heller stort...
Eremit? Nja, inget för mig. Får nog vänta ett tag till med det..

FlygDen här utsikten i 24 timmar gör även den bäste något mör. Och jag är inte den bäste...

RSS 2.0