Dagens Visa!

Är det nån som kommer ihåg det här! Svensk country från sjuttiotalet! Visst drev vi med det när det kom ut första gången men så här tretti år senare är det lite rörande. Speciellt med den personlighet som Råååbertsån var! Det är svårt att skriva berättande sånger utan att hamna i det patetiska...och frågan om det här är på gränsen eller över. Bra refräng i alla fall..

PanelSå är panelen på Eurpoean Development Days avklarad. Det gick väl så där.  Att få ett papper på vad man förväntas bidra med, i det här fallet ett två minuters inlägg, och sen få en fråga som inledning av moderatorn på något som man egentligen inte förberett sig på kan bli lite knivigt om man är lite nervös och orutinerad men får väl säga att man får vara nöjd i alla fall.
Lite märkligt var att på fotot från de som bevakade mötet kallades jag Ulla Törnaes, dansk minister för bistånd. Hm..jag vet inte om vi är lika?

(Det här är Ulla!)

Hon skulle eventuellt varit med i panelen men var aldrig det...

Svenskt Ordförandeskap med stor konferens

Befinner mig på European Development Days. 6000 pers varav drygt hälften från andra länder än Sverige. Alla tycks ha en liten kiosk att saluföra sitt goda arbete.
Ska sitta i panel imorgon och prata klimatpolitik inför Köpenhamn. Känns lite som en rysare. Fast folk är ju rätt vana vid att höra dåliga inlägg och sen är de flesta artiga nog att inte påpeka hur knäpp man är.
Men jag hamnade inte i samma panel som några premiär ministrar från Kenya eller Bangladesh vilket ju var tur. Men det är rysligt mycket poliser och säkerhetvakter. Såg förresten Robinson vinnaren Martin Melin som livvakt. Men jag gillar de danska livvakterna bättre. De avsnitt som går just nu har ju klimat tema också. Och då är det inte Robinson vinnare bland vakterna utan väl castade skådisar...

Hjärtligt trött på hösten!


Vissa månader vore bra om de var frivilliga. Som Oktober, November halva Januari Februari och Mars. Det skulle liksom vara en valmöjlighet att undvika dessa trista månader. Tänk att kunna svara. - 8 November? Nä, den månaden har jag valt bort! Återkom i April igen!
Vad är det för nöje med mörka blöta mornar där det alltid är på gränsen till halt men aldrig riktigt kallt. Molnen änge tunga den mesta tiden och inget roligt ledigt finns runt hörnet. Allhelgona då? Den har ju sedan länge gjorts till en röd lördag. Inget extra ledigt. Det är bara ungarna som ställer krav på mer underhållning när skolan stänger sina portar för höstlov.
Inte konstigt att man blir sittande framför TV apparaten som en apatisk medborgare och sväljer Idol och Körslaget, Dobedo och Här är ditt liv. Det är till och med så att den rätta lottoraden med en före detta skönhetsdrottning är kvalitetsid i rutan. Käre tid! Vad har hänt! Vi som skulle skapa en "allas musikkultur" som Wiehe och Afzelius skaldade för dryga tretti år sen!
Hjärtligt trött..zzz..zzz.zzzvamp

Duktig Hund!Den här lilla valpen har nu blivit dryga året och visat sig vara en duktig hund. Igår spårade hon upp klövar och kaniner som dragits genom skogen. Och numera också kvalitetsgodkänd av domare som kom med tillägget ; Outstanding! Men kolla nosen så är det kanske inte så svårt att den här hunden har en bra näsa

Inget Fredspris i år heller?


Det blev ju den här mannen. Men det är ett pris han får för vad vi förväntar oss att han ska göra inte vad han gjort. I allla fall tycker jag att det verkar så.

Men då borde ju en annan också kunnat kvala in för priset, i alla fall nästa gång. Det är mycket som jag vill göra för planeten men det kanske inte är så känt. Men jag säger bara "Whats so funny about peace love and understanding!"

Mission completed


Så! Nu har man då även gjort debut som gäst DJ. Spännande att vara debutant och 50! Det gick väl hyfsat. Spelade enbart vinyl så när som på ett spår med Elvis Costello som bara finns på CD. Annars var det mycket 70 och 80 tals wax som snurrade på skivtallriken. En gäst frågade om en låt i alla fall. - Är det här något med Mot the Hoople och det var det nästan. En soloskiva med Ian Hunter där vi konstaterade att det bara var en bra låt på skivan. Men som den åldring man är så fick man lämna tidigt för att arbetet väntade nästa dag.
Spela skivor är kul men det är fortfarande roligare att spela själv.

Vända skivorPå Onsdag tänkte jag göra debut som gäst DJ hos dotter Klara som nu är mer eller mindre professionell DJ i Götlaborg. Pustervik är platsen och jag har blivit uppmanad att ta med mig lite vinyl från anno dazumal. Men vid en snabbkoll med Dj bossen så visade det sig att det som jag undrade om man kunde spela var sånt som hon redan spelade! Men den här plattan tänkte jag ta med mig i alla fall. Stolt köpte jag den på direkt import på Pet Sounds i Stockholm i början av 80 talet. Han gör lysande tolkningar av Bob Marleys klassiker. Soul Rebel är mycket bra och med Sly and Robbie på trummor och bas så blir det alldeles extra.
Men jag får väl fundera över vilka fler plattor man ska ta med sig.

Att vinna ett litteraturprisDen 8 oktober (på Torsdag) så ska den Svenska Akademin berätta vem som får litteraturpriset. Jag har alltid försökt att hålla datumet 11 December fritt så att jag skulle kunna vara med på festligheterna men än så länge har de inte ringt mig.
Kanske skulle man skriva en bok så vore det lättare att får priset i litteratur. För kemi och fysik är jag inget vidare. Men kanske ekonomipriset kunde vara nåt. Jag menar att det finns ju aldrig nån expert som har rätt om vad som ska hända i alla fall. Medicin priset kan nog inte heller komma på tal då jag har svårt att se blod. Å andra sidan skriver jag ju ganska knackigt också så inte ens litteraturprisetskulle vara inom räckhåll. Men om Dario Fo kunde så varför inte? Eller hon Elfride Jellinek. Men vad är väl en Nobelfest på Stockholms stadshus. tråkigt och trist...

Var det nån som sa nåt om influensan?Så här lyckligt leende kan man vara om man befinner sin i läkemedelsbranschen och har konungariket Sverige som kund. Som ett av de få länder i världen så ska det utföras en massvaccinering. Vårdcentralerna ska möbleras om och personal ska omdsiponeras. Men man undrar om det blir den skala på det hela som tecknades i våras. Jag var i Washington i maj och då stängde de skolor i stan för att minska spridningen. Men nu är det oktober och en pandemi trodde jag skulle spridas mycket snabbare, menjag kan ha fel. Men det verkar som det starkaste skälet till massvaccinering är att folk inte ska vara bort från jobbet! Inte att det är livsfarligt att drabbas, mer än för särskilt utsatta grupper. Men dom ligger ju riskigt till vare sig influensan heter H1 N1 eller nåt annat.
Själv är jag lite snorig och hade feber i helgen men såna gamlingar som jag skulle visst inte drabbas så farligt. Var det månne en släng av svinflunsa som drog igenom systemet tillslut..


RSS 2.0