Hundliv och Svampar
Hur ska man få hunden att hitta kantareller? En kullbroder till denna Weimaraner är visst expert på att leta upp höstens delikatess men vår Huligan har inte riktigt kommit på knepet. Visst har han näsa och visst söker han i skogen men de få försök jag gjort för att få honom att intressera sig för kantareller har inte varit lyckosamma.

Just idag har han helgbesök av sin mamma. Mor och Son i hundvärlden är ett spännande äventyr. Fast jag föredrar nog när det är primater som homo sapiens som ska träffas. Dom kan ju i alla fall spela att de kan umgås. Men, ska inte klaga Mor och Son har fixat det bra tillsammans. Det är lite kul att se när mamman lägger sig på Sonens kudde och somnar gott medan sonen får hålla till goda med en tillfällig filt.

Nej, svampen får man väl söka själv då. Men mest blir det den här kantarellen som är röd har vita prickar och liknar något som fanns i en bok av Elsa Beskow. Det känns lite osäkert om det verkligen är en kantarell?

                                    


Att lyfta pinnar på Hallands Väderö skulle göra mig lycklig.
Sveriges Lantbruksuniversitet funderar på att göra en kurs där man ska para ihop djur och trädgård med rehabilitering. Det kan man läsa och höra om på Radio Skaraborgs hemsida

Om några år kanske det skulle bli verklighet. Men det behövs nu! Kanske inte bara för de som fått en stroke eller som lever i demens. Nej, helt vanliga stressade människor som inte är utbrända och sjukskrivna skulle få en chans att stilla sig i umgänge med ett praktiskt engagemang med djur eller genom att få röja lite i naturreservat. Min dröm är att Svenska Kyrkan kunde ta initiativ till ett sånt projekt på Hallands Väderö. Tänk att få gå där och ägna sig landskapsvård och finna lite ro och återhämtning. Vi har hamnat alldeles för långt ifrån grundförutsättningarna för livet och tappat perspektivet. Det kanske kunde få fler att sakta in och tänka till. Så skulle vi öka indexet av lycka i landet. Det som man jobbar på i det lilla landet Butan sedan 1972. Där har man infört Gross National Happiness istället för Gross National Product. Det finns visst en hel rörelse kring det här med Buddistiska rötter. Låter kul! 

Elvis Costello och en Ukulele - kan det bli bättre?

Blev bara så tagen av den här lilla vackra sången! Varför har ukulelen bara brukats som lustigt instrument? Men framför allt Elvis röst! Den skulle man ha

Motorvägar - ett Göta kanal projekt

Just nu byggs en snutt mototväg mellan Skara och Axvall. Känns som ett väldigt udda projekt idag. Varför kunde man inte vara så framåt att man funderade på att dra nya spår? Men motorvägar byggs med ett beräknat oljepris på 25 dollar fatet. Därför är det billigare än järnväg. Men var finns olja för 25 dollar fatet? Varför fortsätta ett fossilt projekt?
Men kanske kan de nybyggda motorvägarna bli framtidens Göta Kanal, en bra idé som tiden sprang ifrån.


                                                                                 

Ett års bloggande har börjat - och vem bryr sig...

Troligtvis kommer inte så många att läsa mina förvirrade tankar så kanhända är det här enbart ett terapeutiskt hjälpmedel för min egen del, men välkommen i alla fall.

Den här bloggen har ambitionen att kommentera högt och lågt, småstadsföreteleser och globala händelser. Fulltständiga nulliteter med allvarligaste existentiella problem. Men inget modebloggande och inget skvaller och inga privata bekännelser..

RSS 2.0