Something Big is Gone!

Så lämnar en röst världen. För det är mer röst än instrument när det handlar om Clarence. Det här saxspelet från Ullevi 2008 är magiskt. Och jag undrar om inte Clarence gråter? Starkt och en fantastiskt upplevelse att vara där den kvällen. 1981 hörde jag den första gången live, 2008 andra gången. Nu aldrig mer.
2011-06-20 @ 00:55:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vårutflykt!

Vårutflykt i folkrörelsesverige på en sommargård utanför Umeå. Bäcksjögården tror jag den hette. Barnen leker i den varma vårsolen och kaffet serveras snart. Vårutflykterna är mer avancerade idag men jag undrar om det är kul fortfarande ?
2011-06-15 @ 11:27:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fisketur

Sommar och fiske hör ihop. Barndomens somrar var nästan enbart fiske. Ingen TV ens. Bara långa dagar vid och på sjön i västerbotten. Sydliga vindar var bra fiske, nordliga var dåliga dagar. Väst kunde vara ok men östliga vindar oberäknelig möjlighet till fångst. Konstigt vad man lärde sig. Idag vet jag nog mer om twitterflöden än vattenflöden, mer om Internet än fångstnät. Man anpassar sin kunskap efter behoven.
Sommar
2011-06-14 @ 08:46:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Problem med nätet

En gång i tiden betydde problem med nätet något mer handfast. Så här kuinde man roa sig en gång i tiden på ett kalas vid bottenviken. Alla var med och redde ut ett trassligt nät.
2011-06-09 @ 08:56:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Van the Man kan göra smöriga låtar med charm!

2011-06-08 @ 20:54:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hur har man överlevt?

Frågan man ställer sig så här 50 år senare är hur man har lyckats klara sig så länge. Hängande ut över kanten på en rank barnvagn. Inga selar ingen hjälm och en storebror som skulle kunna bara lyfta lite i vagnen och den lille hade fått smaka på gruset. Eller lille? Han är ju inte undernärd precis. Tänk på allt annat den här trinde gossen har klarat sig igenom. Åka bil utan bälte genom hela landet. (Även om bilen kom sent in i familje) Cyklat utan hjälm, balanserat på snöklädda broräcken över Ume älven, gått vilse som treåring i Umeå, cyklat mot trafiken på Storgatan oc dessutom gått i Högstadiet! Det sista var nog de värsta. Men den lille trinde hänger fortfarande med, så också storebror i skorna av smärting och storasystern som jag tror är den som vakar över alltihop. Det är tur att storsystrar finns!
2011-06-08 @ 07:55:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Drogmotstånd!

Det sägs att förutsättningen för arbetarrörelsen och det politiska uppvaknadet i Sverige i början av förra århundradet var nykterhetsrörelsen. Vi var en nation av människor som höll på att supa sönder oss.
På sjuttitalet fanns en liten revival för den radikala nykterhetsrörelsen vilket bilden visar på. Kanske behöver vi en ny politiskt grundad nykterhetsrörelse.
Droger passiviserar! Stämmer fortfarande.
2011-06-01 @ 11:46:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0