Hundliv - vart tog det vägen?

En gång fanns det en bra grupp som hette hundarna som jag lyssnade mycket på. Med sånger som Snälla Mamma och Trasiga själar för att inte tala om Götene Gatukök. Men dagens hundliv ser mest ut så här

Den tid som flytt...Igår i Göteborg väntade jag på taxi i kö med Ingvar Carlsson. Den gången utan pingisracket och träningsoverall. På vägen hörde jag på partiledardebatten och kom på mig att tycka att det var en uddlös och blek historia. Retoriken kändes tunn och de billiga anklagelserna var debattens näring. Inte mycket underfundighet. Tja. kanske Peter Ericsson som tyckte att man behövde vädra ut regeringkansliet efter valet då han tyckte att Reinfeldt blivit alltmer lik sin pompöse företrädare.. Men inte ens det var någon riktig pärla.
Var på vippen att säga till Carlsson att jag saknade honom i debatten. Även om han inte var den stora folktalaren så var han mer begåvade och bättre talare än det gäng som talade igår. Det kanske blir en sån diskussion när det till allra största del består av människor som har jobbat politiskt på heltid i mer eller mindre hela sitt liv. Mona och Fredrik, Göran och Maud, Peter och Maria, Lars och ...och.. Jan (jag var tvungen att Googla på Folkpartiet för att komma ihåg vad han hette) alla verkar vara mer eller mindre livstidstränade av sin stab för att tala mer eller mindre stereotypt.
Då var Ingvar från Borås mer levande jag kanske till och med Carl Bildt (vad gör han nuförtiden..? syns inte så mycket men nån sa att han visst var utrikesminister..i vilket land?) Men den jag egentligen saknade var Olof Palme. Någon som levde politken och inte var taktiker och strateg.
Men jag sa inte nåt åt Ingvar. Han ville släppa före mig i kön men jag sa att han naturligtvis skulle gå före. Age before beauty kunde jag mumla för mig själv...

Snö, snö snö och skidor och hundar

Tänk vilket drag det kan bli på vintern. Ett litet clip ifrån friluftsliv med husdjur.

Gamla hjältar som kan låta som förr!

Tittade på Rock n roll hall of fame under julhelgen med alla gamla hjältar som spelade tillsammans och tycktes göra det med stor glädje. Det finns ju en jag inte skriver om längre men många andra var bra. T ex Crosby Stills Nash som verkade ovanligt harmoniska. Och långt ifrån allt fick man ju se i TV. Som den här med Jackson Browne. En riktig gammal hit med en man som ser likadan ut som för 35 år sen. Bara något gråare...men vem är inte det.Tillbaka i digitallandEfter ett jullov från bloggandet är det till att vara tillbaka och så är allt som vanligt. Kylskåpet är tömt på julmat och det är dags att ta ner konsumtionen av mat och dryck till en mer hälsosam nivå och den motionerande människan blir idealet. Sen ska det åkas tåg igen som vanligt.
Sen FN:s konferens i Köpenhamn så har kylan lamslagit Sverige och den som trodde att klimatförändringar är samma som att det blir varmt åretom har fel.
Men jag måste erkänna att snön är ett lyft för den som bor på västgötaslätten och gillar att åka skidor. Men med den utrustning jag har så håller jag mig på platser där man får vara ifred. Men det kanske mest beror på jycken som springer i spåren. Det har en förmåga att reta motionseliten. Men jag skulle vilja prova på att åka skate teknik men det ska till särskilda pjäxor och skidor för det och en preparerat underlag.

RSS 2.0