Värst vad alla pratar pengar nuförtiden!

                                                                  

Varje nyhetssändning använder de stora orden för den finansiella kris som världen just nu går igenom. Men man undrar ju vilka som är mest nervösa? Än så länge så är det mest de med stora aktieportföljer som verkar vara nervösa. Eller dom som har en stor påse pengar i banken! Hörde på radion någon som ville ha råd . Han och hans fru hade 1 miljon på banken och undrade hur han skulle rädda sin miljon? Oj då tänkte jag! Det finns ganska många i det här landet som har slut på kontot när månaden närmar sig slutet. Även dom som inte ägnar sig åt tanklös shopping och slösaktigt nöjesliv! Varför hörs inte något om dom just nu? Som vanligt är det inte de stora aktörerna som kommer att torska! Dom ser till att ta ut kostnaderna så att andra får skjuta till.
Det är som ordsrpåket säger; -Små tjuvar åker i fängelse, stora tjuvar i Mercedes!

Ännu en dag i saltgruvan
Så var man tillbaka från Italien och ännu en dag i saltgruvan! Undrar just hur det är att jobba i en saltgruva? Det ser ut som om arbetet är som vilket annat gruvarbete som helst. Men man lär visst använda vatten för att få det att laka ur saltet och sen så har man salt att använda. Men hittade också att saltgruva inte ligger så långt ifrån min egen profession. Det går att göra ett kapell av saltet! Låter som om man kan ha predikningar om att vara jordens salt i en sån miljö

                       

Ciao Milano!


Nu åker jag emot flyplatsen för att lyfta emot de nordliga breddgraderna. Lämnar Leonardos hemstad Inte för att att jag såg så mycket av den. Men fick i alla fall en bild av hans staty! Och jag hörde formel 1 bilarna på Monza! Det är några mil bort men det var verkligen öronbedövande ljud. Kom att tänka på att det är 30 år sedan Ronnie Petterson körde ihjäl sig där. Den dan satt jag i domprostgården i Skara och tittade på loppet. Jag som aldrig varit intresserad av motorsport. Det är jag inte nu heller.
Dags att gå till minibussen
Ciao bella! eller vad dom säger här nere (Nä, inte till mig i alla fall)

Fashion Week i MilanoÄntligen får jag ta ut mina hemliga laster av att vilja modeblogga! Idag har jag på mig ett par jeans av märke Levis och tröja som ingen vill veta vart jag köpt.Idag  var jag tillslut inne i det centrala Milano. Där alla tjejjer tycks vilja se ut som modeller eller så kanske dom var det. Den väldigt fashion präglade gatan med glastak ifrån förra sekelskiftet hade alla butikerna som står för fashion. Ingen av dom kände jag igen ifrån Commerce huset i Skövde. Gucci, Biffi och allt vad det hette. Och alla skyltar gick i guld och svart. Mycket stramt. Då fick jag se ett namn jag kände igen; Mac Donalds! Just det ! Mitt i allt exklusivt lågt ett vanligt Mac Donalds , eller vanligt, Det var inte röda och gula skyltar. Till och med Mac Donalds hade fått accepter dresscod svart/guld.
Men störst reklam skylten i stan var i alla fall H & M!
Den modetrend som till och med en okänslig kille som jag kunde uppfatta var att det var läderstövel på som gällde för damerna!

Grattis Hasse 2 eller 14 år!Tyvärr är jag inte hemma på din födelsedag, din byracka men du är ju med mamma och har fått sång och korv av uppfödaren så det lär inte gå någon nöd på dig! Hoppas du nu har kommit upp i en ålder som innebär att du kan sköta dig bättre!

En kass moderator lämnar in!


                                                                        
Idag var jag moderator för ett pass på det möte jag befinner mig på utanför Milano och skulle introducera Stefan Edman! Som moderator ska man säga något klokt som inledning till den som ska hålla ett anförande och sedan hålla reda på tider och leda diskussionen. Allt gick fel. I tid såg jag till att dator och datakanon fungerade och de bilder frön Grönland skulle vara laddade. Då låser sig datorn och allting försenas. Och min smarta inledning föll platt till marken. Sedan skulle vi se en film snutt som jag tillslut fick fart på och då var allt förskjutet så när den sista talaren i passet, en italiensk arkitekt skulle tala så tog det aldrig slut och han hade förberett sig på engelska men talade istället fritt på Italienska varvid simultan tolkningen blev så där och frågorna uteblev. Nej, Moderator fixade jag inte alls idag. Bättre lycka nästa gång! Men Stefan skötte sig som vanligt

Katolsk miljö - lite som att släntra in i Törnfåglarnas värld!

                                                      

Sitter nu utanför Milano i något som är ett kloster och ett konferenscenter! Det känns utan tvekan lite som att komma på besök i 80 tals TV serien Törnfåglarna! Man förväntar sig att Richard Chamberlain ska dyka upp i någon av de salar som mäter 7 meter i takhöjd, har polerade stengolv och porträtt på påvar och kardinaler och religiösa motiv. Men han dyker inte upp. Istället är det folk från hela Europa här som jobbar med kyrka och miljöfrågor på olika sätt och sen finns det en massa Fransiskaner munkar som är lite Broder Tucks!
Utanför mitt kala och faktiskt kalla rum hänger den här, vilket ju manar till eftertanke                                                                                      .

Parkera på Italienska!
Ofta har jag undrat om det dör supersmåbilarna kan vara så bra. Nu har jag fått svaret! Man kan parkera dom på tvären istället för längs med gatan! Skulle vi acceptera det här i Sverige?

59 på väg mot 60! Still alive and kicking!
Igår fyllde han 59 och inte uppmärksammade någon i famijen detta! Helgondagar är viktiga att fira!
Läste just en lista i Dagens Industri som listade de artister som tjänade mest under förra året. I toppen låg The Police men Springsteen fanns inte ens med bland de tio bästa. Vilket förvånar mig efter den bauta turné som just avlutats, men helt ok att han inte är med..
 Nu är det tydligt att ålder inte betyder något i Rock världen, eller snarare att gammal är äldst, Rock on Old man! Och gör som skylten säger!

Milano - prima visit...eller vad det kan hetaSå har jag hamnat i Milano for första gången och Italien har jag bara sett i 24 timmar för ett år sen. Kom när mörkret la sig över stan så har inte sett så mycket. Men det är ju märkligt att det alltid är svenskar runt omkring. När jag skulle köpa tågbiljett så föll ögonen på resväskan i kön framför mig där det stod Jörgen  och Umeå och sen hör man  -Men nog kan väl du tjöpa en biljett till mig med, på bred västerbottniska. Och sen på tåget in så hör man det andra typsikt svenska mobilspråket - NU HÖR JAG DIG VÄLDIGT DÅLIGT! vilket alla i den bullrande tågkupén kunde höra.
Nu sitter jag i ett kalt vandrarhemsrum och hör polissirénerna ljuda över staden. La vida Italiano.
Och nej, jag är inte här för att vara med på Fashion Week....

En varm blå vän i källaren

                                                                                      
                    

Nu har den kommit på plats! Den blå pannan med elektronik och effektivitet! Äntligen fungerar värmen i huset igen och vattnet rinner ur kranarna. Modernitet är härligt! När den dessutom är klimatsmart så känns det gott att värma sig.

En dag i Västerås.

                                                                                   

Har till bringat en arbetsdag i Västerås. Lyssnat, talat och ätit...typ. Det finns en likhet emellan Västerås och Skara; Båda har katedralsskolor och gymnasisterna kallades djäknar. Men det är väl å andra sidan det enda som är likt.

I domkyrkan ligger Etrik XIV begravd och jag tror att det var så att dom hade gjort sarkofagen för kort så dom fick kapa fötterna för att få ner honom!  Det är ju lite annan kaliber än kistkrossningen i Vännäs!Det är bättre nu än förr - bara allt fungerar som det ska


                                                          

Det är kallt i huset. Den gamla pannan har efter vissa ålderkrämpor slutligen insomnat och är numera en skrothög som måste avtransporteras. Det är då man märker hur bekvämt det är när värmen kommer från elementen och att varmvattnet rinner ur kranen när man skruvar.
Ibland kan man få för sig att det var enklare och bättre att leva innan moderniteten slog igenom. Självhushåll, vedeldning, vatten som hämtades i brunnen. Men det räcker med några dagar utan värmeautomatik så förstår man att det var inte så himla kul förr i tiden. I alla fall inte med vardagens praktikaliteter!
Jag vill inte tillbaka till stenåldern i alla fall. Men det finns smarta sätt att leva modernt utan att det ruinerar den ekologiska basen för livet på jorden.
Så nu väntar jag bara på en ny panna som ska vara energieffektiv, drivas på träpellets och så ska det bara bli varmt med minsta möjliga ansträngning.

Bryssel är en ganska tråkig stad

                                                             

Har spenderat 24 timmar i Bryssel och mött ett antal människor som jobbar inom EU systemet och pratat klimat.
Stan är full av människor som alltid är på tå och alltid lika pålästa. Sätt dom framför ett bord och be dom tala om ett ämne och de kan utan vidare hålla låda i en timma. Och ställer du en fråga så svarar det nästan alltid " I´m very glad you brought that up!" Så att man ska känna sig stolt över hur smart man ärmen isjälva verket är det väl för att de ska få framstå i vänligare dager.
Men Bryssel är inte min stad. Det är bråttom, en blanding av glas och stål tillsammans med äldre hus som har fått bli lite ruffiga. Och sen alla dom som är anställda inom EU systemet som väl är en c:a 30 000 tror jag att jag har hört lägg sen till kanske 15 000 lobbyister så är det kanske inte så märkligt om det är en ganska artificiell värld dom lever i! Sen lär det vara så att det finns ett flöde emellan de olika grupperna. Ett tag jobbar men inom EU och sen får man ett bättre erbjudande så då jobbar man som lobbyist och träffar sina gamla arbetskamrater och lobbar för att sen byta igen och vara i systemet! Vilken karusell!
Men, ändå, det finns ju möjligheter för det där systemet att samordna goda saker. Till exempel en gemensam klimatpolitik. Men just nu kan man vara lite bekymrad. Industrin lobbar hårt på att inte bli begränsade. Och vissa EU medlemmar är inte alls intresserade. Tjeckiens  Vaclav Klaus president tycker att klimatförändringar inte var något att ta på allvar. Och Tjeckien har ordförandeskapet i EU nästa omgång, strax före Sverige! Det lär ju inte vara full fart på klimatpolitiken i EU under våren!
                                                   

Det är skillnad på vem som drabbas även om dom drabbas av samma sak!

                                                                      


För ett tag sedan hade SVT Aktuellt en uppvising i hur olika de ser på vem som drabbas av vad.

Första nyhet var orkanen Gustav som var på väg emot New Orleans och hur människorna förberedde sig på katastrofen. Dessutom tog det upp hur det här påverkade det Republikanska partikonventet osv. En rätt lång tid av sändningen gick åt till detta. Nu var och blev inte skadorna så farliga i USA så katastroflystna kunde inte få något smaskigt att titta på.

Sist i sändningen så fick man veta att en miljonmänniskor i Indien blivit isloerade och att det var problematiska att få vatten och mat. Hur många som omkommit sas inte.

144 sek till Gustav som inte åstadkommit någon större förödelse i Aktuellt 18 sekunder till Bihar. Visst är det så att man värderar vissa människors liv som mycket viktigare än andra. Det känns inte som värdigt den nya globaliserade värld vi lever i.

Medierna i P1 gjorde ett bra inlägg om det här

Dragspel - det är något speciellt med det !Nils Lofgren har många sidor. Men visst känns det lite speciellt att denne egensinnige gitarrist som spelat med först Neil Young (redan som sjuttonåring) och sen med Springsteen kan vara med på en spelmansstämma. Fast kommentaren på slutet kanske är talande; " I had enough. Thank you!"

Ytterligare ett hundinlägg - nästan...

                                                      Sarah Palin, republikanernas vice president kandidat har presenterat sig som en hockeymamma. Och jag vet inte vad det riktigt innebär att vara hockeymamma men det kan inte vara samma som curlingförälder!
För det enda som skiljer henne från en pitbull är läppstiftet! Ojdå!  Men det är väl så att en pitbull i sig är väl inte farlig utan det handlar mer om vad den socialiseras till. Och då kan man undra  vad Sarah Palin har för koppel om halsen och vilken husse hon försvarar och vad husse tänker att doggen ska ha för uppgifter.
Det är tydligt att det inte blir catfight i valrörlesen utan mer en fråga om rent hundslagsmål


      
.         

Miljöpartiets styrelse - vid korsvägen                                                    Idag har jag varit på Graninge Stiftsgård utanför Stockholm och där fanns ockås miljöpartiets styrelse (tror jag det var) och jag antar att de diskuterade hur de ska förhålla sig till kravet på utträdet ur EU. I en fikapaus så satt plötsligt språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand under korset och jag kunde inte låta bli att fråga om jag kunde få en bild på styrelsen under korset och jag vet inte om de svarade ja eller nej. Det ni ser på den suddiga bilden är bl a språkrören. Man skulle kunna säga att de befann sig vid korsvägen i Europa politiken. Tyvärr missade jag korset så det syns bara som en stolpe. Men det är där i alla fall

Ett hundinlägg till....Brottning
Så här bra kan hundar leka!

RSS 2.0