Tiden går och ibland lider den!

Det är ett tag sen den här flickan hade flätor och ryggsäck och glatt gick till skolan och stoppade smörpaket i fickan när hon inte visste vart man skulle slänga dem...
Det var innan bloggar Facebook och tvitter.
Tidens flykt syns bäst i kort på de som man sett växa upp.

Opinionen är som "Livet i finnskogarna"!

En gång i tiden så hade Hasse och Tage i revyn Gröna Hund en text på Calle Jurlabos dragspelshit Livet i Finnskogarna som gick "Först så går det ner, sen går det upp, sen går det ännu högre upp"
Lite så är det med opinionen kring kärnkraften. Harrisburg så gick det upp för att avveckla sen gick det ner efter folkomröstningen. Sen gick det upp efter Chernobyl och sen gick det ner och nu har det gått upp igen.
Varför måste det till katastrofer för att se det ohållbara i kärnkraft? 
"Saliga de som inte har sett men ändå tror" kanske kan vara dagens bibelord

Bröder leker klassiskt

Ibland fick lillebror leka med storebror. Inte enbart titta på eller vara ivägen. Titta så lycklig den lille knubbige gossen med gubbkeps är över att få leka med storebror. Bilen som storebror leker med (troligtvis åt lillebror) är inte lika viktig som att storebror är där.
Detta hände sig vid den tiden så ännu inte färg tv fanns och många inte hade TV, då ryssen kunde komma och invadera, då Erlander var statsminsiter, då en utlandsresa var en båtresa till Vasa och mycket annat var annorlunda.

Inget att klaga på!

Om bara nån hade ringt mig igår när jag tog den här bilden så kunde jag fåt sanningsenligt svara;
- Klargomuren!
Tyvärr ringde ingen. Hade en efterhängsen guide som jag fick betala för att bli av med. Men man får se det som en slags entreavgift!
Det sas att det var skolavslutning igår och då var det tradition att eleverna gick till klagomuren.
Vissa fenomen som jag trodde vara lokala visar sig vara spridda på fler håll i världen. Som att göra tröjor till klassen när man slutar nian med budskap typ; - Tack för betygen! Vi vet var ni bor. Klass 9f .
Samma sak här. Nu är min kunskap i Nyhebreiska svagare än de fragment jag kommer ihåg av den klassiska så jag hade inte mycket koll på vad det stod, men det såg lite lika ut i alla fall.
Eller så har jag missuppfattat alltihop vilket ju inte är helt ovanligt på det här stället

Valpgny i öknen

'
Klev ur bilen i öknen vid ett ortodoxt kloster i öknen halvvägs till Döda Havet. Hörde ett gnyende och skällande från ett flak på en bil. Där stod den här lilla valpen. Hundbloggare som man är kan man ju inte låta bli att ta en bild. Valpar är alltid charmiga...vov

Varför är det här landet heligare än andra?

För första gången i Jerusalem. Har haft ett seminarium med en grupp med deltagare från hela världen. På eftermiddagen gjorde vi en tur på Oljeberget. Efter att ha vuxit upp i en tid när kartan över Palestina var lika viktig som Sverigekartan i skolan och gått i Söndagsskola där man sett bilder på hur det var på Jesu tid med hus och tempel och husdjur så befinner man sig på plats.
Det är i och för sig lite fascinerande att se vilket jobb man lagt ner på att skapa staden just här. Det är några berg och en dalgång just i närheten av öknen.
Här har tre religioner lagt sin genesis. Och alla tycker dom att de har större rätt till den än andra. Men så heligt blir det inte. Snarare smutsigt. Israeliska myndigheter som fattar rivningsbeslut mot Palestinska hus. En som jobbar på stället där jag är fick i Söndags påhälsning av mililtär och myndigheter som sa att husets två (av fyra) våningar var olagliga så hela rasket skulle rivas. Alla familjer (150 pers) ska vara väck om 10 dagar!
Ingenstans att bo eller ta vägen har de. Inte speciellt heligt tycker jag...

RSS 2.0