Tåg - tystnad - tillsynsmänSitter som så många gånger förr på tåget. Hamnat i tyst avdelning mot min vilja. Och det är väl ok. Det jobbiga är de medpassagerare som tar på sig rollen att vara ordningsvakter i kupén. Män som vill bestämma, för det är ofta män, över vilt främmande människor kan bli jobbigare än den telefon som ringde för att någon glömt att stänga ner den...Finns det någon njutning i att få säga till folk att dom gör fel?

Oslo - kallt och fruset


Så är man i grannlandets huvudstad för en kort visit. Det är kallt och isigt och känns mycket mer som en nordisk stad än Stockholm eller Göteborg.
Men det är vackert i alla fall. Berg och hav är vackert ihop. Dyrt är det i alla fall i den här stan. I lobbyn på hotellet satt norrmännen och tittade på handboll. Och de jublade men för tidigt.Norrmännen fick stryk  av Polen med uddamålet. Sen blev det tyst. Kul att se att Norge hamnade efter Sverige i alla fall. I morrn blir det tåget till Sverige igen.

Tickets....
Så här nöjd kan man vara när man orsakar en internetkollaps och köande svenskar i januarikylan. Men återigen så säljer han ut sina konserter. Men trots att den här bilden är närmare 30 år så kan the Boss fortfarande se lika nöjd ut.

Märkligt att se reportagen ifrån kön att det är 22 och 25 åringar som köar! Hur gick det här till.
Och så blev det tre konserter i Sthlm. Första gången han tripplar på samma plats utanför USA tror jag. Jag som hade biljetter till båda konserterna och var nöjd och sen kommer det en tredje och förstör alltihop. Jag vill ju vara med på den sista konserten också!

En president kan aldrig vara ett helgon så länge..Nu har Obama gjort sin första dag som president och nu är det tid att se om det stora landet i väster kan börja förvandlingen till "..land of hope and glory".
Det är märkligt att ett land kan gå från att vara skurkstat till att  vara allas det bästa landet i världen.
S.t Obama kommer att få visa färg snart.

...och så kommer den amerikanske vännen på besök i sommar igen..
..men..han var ju här förra sommarn och de ska ju dröja en tre år emellan. Men karln ger sig inte. Ny turné när de nordiska gigen sätts först. Det är till att veta vart i Europa de trognaste Springsteen territorierna finns.  Men till och med en inbiten fan som jag kan känna en viss tvekan. Ska man spendera en lång tid i kön för biljetter? Ska man ligga utanför stadion en hel dag för att kunna komma närmast scenen? Och sen är stadium en tråkigare arena och mindre än Ullevi...får nog tänka på hur man löser det här...

Amerika börjar om på nytt..

Så har han Barack H ersatt George W och Amerika börjar om på nytt. Och alla som har tyckt att den amerikanske idén med frihet och allas lika rätt och möjligheter vädrar morgonluft. Men hur ska karln kunna infria alla önskningar som en hel värld ställer på den nya administrationen?

Men visst är det rörande att se det artist uppbåd som ställde sig på scenen i Söndags där det inleddes med The Real Boss och en Gospelkör. Han har allt gjort en och annan gospel fast dom varit förklädda. Här är det äkta gospel.

Men man bara måste få med Smokey Robinson också...
Det här är nåt att gråta sig till söms till. Varför gör inte någon nåt sånt här längre!

Så här ska en video se ut!
När jag nu ändå år på Tube humör så kom jag på att Todd Rundgren hade gjort den här också men visste inte om Delfonics fantastiska version. Vilka moves!

Hade nästan glömt honom.....men på Youtube kommer hela historien ikapp igen.
Todd Rundgren är en märklig tjomme som jag lyssnade på under de absolut sista 70 talet och tidigt 80 tal. Kul med en som gjorde alla instrument själv på den tiden när det var ett äkta hantverk att spela in. No computers!  Med på sång i bakgrunden finns Hall and Oates som sedan fick monsterhiten Man eater och Spencer Davis som hade 60 tals hiten Gimmie some lovin och Keep on Running. Och sen finns Stevie Nicks som ju var med i Fleetwood Mac...coolt..

And the winner is....Så har han varit på Golden Globe gala och vunnit pris för en filmlåt igen.Sist var det Streets of Philadephia. Nu var det The Wrestler som inte ens har kommit ut på skiva som vann priset för bästa låt. Och som vanligt; Han är The Boss också när det gäller tacktal! Och passar på att gratulera Big Man på hans födelsedag.
Nu ska vi se om han medverkar när Obama svär presidenteden på Captiol Hill. Det är väl ingen högoddsare att han kommer att vara med.
När Clinton svors in har jag för mig att Mighty Max var med och spelade på kvällen men No Boss. Den här gången tror jag att de the Boss in Command kommer att ha Bad Scooter vid sin sida och vore det inte lämpligt med Rising eller kanske det ska bli A long walk home med tanke på finanskris men en lågoddsare är Working on a Dream.
Och stämmer alla rykten så blir det turné efter att han har varit pausfågel i Super Bowl. En maratonturné i Nodamerika och Europa. Ett rykte säger att dom skulle göra "ett album" spelningar. Dvs alla låtar i exakt ordningsföljd från ett album. Något som hände vid en välgörenhetsspelning i New Jersey. Dom gjorde Darkness plattan. Det roliga var att dom kraschade redan i introt på Badlands och fick göra en omstart. Låter riktigt kul och levande om man hittar en Bootleg på det älskade nätet.

Guitar Hero - Vilket trams!Efter julledigheter är bloggtystnaden förbi och det är dags att göra 2009 till sitt...äh..Men till hemmet har nu ett Wii spel införskaffats och det spelas både det ena och det andra men det löjligaste av allt var Guitar Hero! Efter att ha spelat gitarr i några decennier så trodde jag i min enfald att det hade något med gitarrspel att göra men inte då. Animerade poserande rockklichéer framträder på skärmen och sen gäller det att träffa rätt. Iag Jag blir utbuad direkt! Trams!

RSS 2.0