Den här filmen skulle jag vilja se igen
Såg den för snart tretti år sen men skulle vilja se den igen. Det är coolt med skådisar som sjunger och spelar på riktigt.

Sol som sommaren ...men det är ju bara April. Det är bara att tacka så länge det strålar! Och nu är det ett träd mindre som skymmer solen.

Röd Fana över LidköpingDen här bilden tog jag för några veckor sedan. Den röda kinesiska vajade över Rörstrands området och den gamla Mekaniska Verkstan.  Folkrepublikens röda fana. Man kunde ju tro att revolutionen hade kommit!
Men idag betyder flaggan att det finns möjligheter att göra affärer med en av de snabbast växande ekonomierna i världen.
Vad säger man " Ingenting är längre som förut" eller " Money talks and Shit walks"


Blogg tystnad överHar varit borta några dagar och de som läser min blogg ( i snitt 4 personer per dag) behöver inte förklaringar. Men efter ett tungt beslut och en resa till Prag så är det dags att kommentera världen i bloggen igen.
Fick ovanstående bild i Prag. Kan inte låta bli att fundera på hur det här hotellet i det inre av det gamla Prag fick sitt namn? Kan inte tro att Lundborg är ett så vanligt Tjeckiskt namn! Kan det vara någon rest ifrån det trettioårig kriget?

Hann att göra en promenad igenom staden som är väldigt vacker på många sätt men oerhört mycket turister. Ett annat fenomen var de många hippie bohemer som var ett tydligt inslag i stadsbilden.

Annars täntke jag rätt mycket på boken/filmen Varats olidliga lätthet när jag gick vid floden Vltava eller Moldau som rinner genom staden. Det var där Julitte Binoche gjorde rollen av den unga kvinnan som funderade på att hoppa i floden. Eller bilderna av stridsvagnarna från Sovjet som rullar in genom de trånga kullerstensgatorna blandat med autentiska filmklipp. Vacker stad, bra bok och film. Attt det sen var värmerekord med drygt 20 plusgrader och blommande fruktträd gjorde inte staden fulare men jag undrar om jag skulle vilja bo i ett land med så långt till havet? Jag tror jag har behov av det klimat som ett öppet hav och en horisont erbjuder, även om jag inte bor där jämt, men vetskapen om att det går att lätt ta sig dit räcker.På gång, på väg, i Sthlm om två månader,
Så börjar nedräkningen mot Junibesöket av E street. Hoppas att de har fått ihop ett bra och utvecklat koncept som gör en ljum junikväll i Stockholm till en trevlig upplevelse. De första recensionerna ifrån USA turnén har väl varit så där. Och slutsålt tycks det inte vara over there. Och det är väl mest i Sverige som biljetthysterin är hög när det gäller the Boss.

RSS 2.0