Snö snö snö i repris

En gång i skolan skulle vi skriva en science fiction berättelse och en snabbtänkt ung man sa direkt " En morgon när jag vakna var hela världen vit!" Och nu har det hänt!

Klimat med Pär och Henrik


.
Idag har jag tillbringat eftermiddagen i Östhammar. En liten ort som gav mig Saltkråkan stämmingar. För det är väl där som Pelle och Tjorven springer runt för att rädda köpet av Snickargården till den ständigt ekonomiskt krisande farbror Melker.
Men dagens avsnitt av Saltkråkan var  nog den när de åkte ut på julledighet för det var snö överallt och kallt.
Så där i det gamla tingshuset samlades Svenska Kyrkans medarbetare i kontraktet för att lyssna på och samtala om klimat och utvecklingsfrågor. Pär är ju kändisen som man lyssnade på och jag var ..var...tja Svenska Kyrkans egen Riksmulle kanske..nja, snarare den som påminde om livstils och värdefrågor och dess betydelse för att förändra emot en mer rättvis och hållbarare värld.
Sen var det väldigt utmanande att kanske fundera på att hoppa över kött en dag i veckan. Och kärnkraft var inte en enkel fråga i skuggan av Forsmark...

Sen visade sig att Pär som vuxit upp i Uppsala kom ihåg att det fanns ett band som hette Polpop. Vow...unikt!

Domherrarna är här!Har väntat hela vintern men idag dök de upp; Domherrarna. En hane och två honor satt  i syrenen och frös i morse. Det syns knappt på bilden men det är den rödbröstade till vänster på bilden som är Domherren. Kul att se den igen


Göteborg - en lördag i vimlet.

Direkt från Bryssel med nästan en känsla av att det kunde komma vår snart så var det tillbaka i vinterlandet Sverige. Fast hela Danmark var också snötäckt och på tysk TV var det bara snö som tema i var och vartannat program.
Men Göteborg var glashalt men kaffet på Kino var gott. Får se om det blir gäst DJ till helgen.
Och på resturang Andrum (eller om det hette Andnöd) kunde man äta mycket linser bönor och gryner. Gott tyckte i alla fall jag. Men det var kallt utanför. Vilket kanske syns på bilden.

Bryssel har sanitetshus med annorlunda namn

Efter en snabb tur till Bryssel så kunde jag upptäcka att de orangea sanitetshusen bar ett för mig igenkännbart namn. Kanske inte hedrande men Maja i Sverige har väl inte så nära kontakt med användningsområdet.

RSS 2.0