Bruce släpper före fildelarna -- gratis!På nyhetssändningarna i New York i förra veckan så annonserades att Springsteen skulle släppa nu platta och så spelade man en del av den nya låten Working on a Dream men till bilder av Amerikanska fotbollsspelare.
Nu kommer den på hemsidan för gratis nedladdning under en kort tid. Det gäller att vara före...
Hur låter det då? Jo, det är inte olikt annat från Magic skivan. Men det sägs att det ska vara låtar som är skrivna under turnerandet och inte överblivet ifrån tidigare inspelningar.
Working on a dream kommer inte att bli en klassiker men en hamnar i kategorien Girls in the summer clothes. Man kan spåra lite Racing in the street pianoplink i introt med en annan ljudbild hade refrängen kunnat vara från River plattan,Lätt enkelt  Kan vara så att den fastnar som en frigolit bit på kläderna. Man borstar men kan inte bli av med den.
Men helt Ok. undrar om plattan är lika spridd i material som Magic?

Tillbaka i det snöiga nord...
....fast det var ju inte så här man tänkte sig att det skulle vara. Snö, snö snö som  faller långsamt ner...men det blir snart regn och rusk igen...

Dags att resa över pölen!Så var det dags att lämna det stora Äpplet för att ta sig genom alla säkerhets kontroller. Det är inte mycket man lyckas se på en resa i tjänsten. Det blir mer att lukta lite på atmosfären. Men det är KALLT som bara den och lite längre in i landet så är det snö! Men å andra sidan ser ju stan ut som Midnight Cowboy filmen. Det ryker ur avloppsbrunnarna, folk går och huttrar, har lustiga mössor men tunna jackor.
Sen är alla Obama fans fortfarande igång. Obama t shirts, Obama kepsar, skyltar i affärerna "Jag röstade för Obama, Obama överallt! Det här är Obama territory!
Men New York känns rätt enkelt för en Svensk. Inte så formellt, ganska öppet och tillåtande och inte lika osäkert som  stora städer på andra håll, i alla fall inte det Manhattan som jag befunnit mig på.
Men sen är det helt omöjligt att få någon slags bild av en stad som är ett eget universum. Speciellt om man är här för att sitta i möten hela tiden.
"It was bye bye N Y we were airborne"

En vän från förrDet är märkligt att återkoppla till folk man umgåtts med flitigt för länge sen för att inse att man bara kunde fortsätta att ta vid ungefär där man slutade, för mer än 25 år sedan. Att bara sådär ta en kopp kaffe igen.
Den här ståtlige medelålders Conneticut mannen var en gång i tiden en gränslös revykungi Umeå och Uppsala, en munspelsblåsare i ett kaotiskt bluesband, en basist i en osannolik sammansättning i en jordkällare i Uppsala, en serietecknande vapenfri yngling på Röda Korsets expedition i Uppsala.
Det var surrealistiskt men kul att spendera två timmar på ett fik invid Manhattan central station för att göra en kvartssekels avstämmning och analys av det globala politiska tillståndet. 
Märkligt att vi satt och drack kaffe redan i november 1976 och diskuterade samälle och film men då i en ruffig skolmatsal på Östra Gymnastie.


Stort hus med stora ambitioner

           

När jag var liten på 60 talet så rapporterades det ofta ifrån New York. Men det var inte med levande direkt sändningar utan ofta en stillbild på ett höghus som såg jättehögt ut också var det en massa flaggor som på en lång rad av flaggstänger. Sen var det en reporter med lite nasal hes röst som talade på en knastrig telefonledning och det slutade alltid likadant " Arne Thorén, New York". Det finns mycket högre hus omkring men det är lite kul med ett hus som står på egen mark och har egna poliser, egna frimärken och eget postkontor. LIte som vatikanen på nåt sätt. Med en generalsekreterare istället för påve.
Det är slående hur mycket Sverige det finns här. I FN huset har Bo Beskow gjort målningar, han som har fyllt Skara domkyrka med glasmosaiker. Dag Hammarsköld finns porträtterad och har ett eget torg med en byst. I FN huset finns också en skulptur av Folke Bernadotte och utanför finns skulpturen av pistolen som man knutit till pipan på som är gjord av Karl-Fredrik Reuterswärd. Varför syns inte svenskar nuförtiden i det internationella samarbetet som då...

New York Dogs!
Tjena Hundbloggen!
Har nu fått ett återfall till att blogga om hundar. Men jag kan inte låta bli att tycka att ha hundar när man bor på Manhattan är ungefär som att åka skatebord när man bor vid grusvägar på landet!  Ingen bra kombination.
Särskilt som man inte går ut med hunden själv utan har en dogwalker. Om sedan den som är ute och går med hunden också går in på en affär så står det plötsligt en hundflock och väntar på att få gå.
Nej, New York Dolls passar bättre än New York Dogs...

Att hitta vänner i New York

                        Det är inte lätt  att hitta vänner i en storstad. Jag hittade en lurvig vän men Jacko från Götene tittar i tomheten bland alla passerande människor på Time Square.
Vi såg också en videoinspelning av något skatepunk liknande band som när de var färdiga och började jamma lät som  några snälla pojkar på Musikskolan som skulle spela en bluestolva. Oj oj oj.. Men det är tur att det finns lurviga vänner.   

N Y Serenade...inte precis men i alla fallSå här ser det ut från det hotellfönster som jag har på 51 Street på Manhattan. Luktar lite stekos och sopor från den bakgård som fönstret vätter emot men det är väl så det ska vara i en storstad. Tidsomställningar är lite knepigt då jag ju tycker att det är 20 över fem och middagstid så är det 11.20 här och stan har knappt vaknat. Men det har jag gjort. Har gått en rejäl runda på morgonen för att gå till låt adresserna som 10th Avenue och 57th street. Vilket ju var lite kul. Det var också rätt freeze out på 10th då temperaturen sjönk från att igår kväll varit 16 17 grader till att i morse vara nere på 5.
Den hör dagen är min enda turistdag, i eftermiddag börjar det hela med registrering på FN huset. Ska också bli intressant.

Att klä av ett hus inifrån

Så här mysigt kan det bli när man tömmer några rum och eldar i kaminen med det som var brännbart.


Helgen har tillbringats i uppbrottets tecken. Vi har brutit upp mattor, kastat kvarlämningar, hystat ut nersuttna soffor, hittat rum vi inte trodde fanns, tittat på havet, försökt att förstå elströmmens märkliga vindlingar i ledningarna, ätit hamburgare special i korvkiosken i Båstad, tittat på havet, hälsat på bonden, sett en en dag  gammal kalv, druckit pulver kaffe, handlat på lågprisladan, och så lite till

De amerikanska nyheterna fortsätter att vara positiva...eller i alla fall lovande..Så går ryktena om en ny Springsteen E Street Band platta. Han lär visst ha spelat något från den på Obama turnén. Frågan är om det är nytt eller om det är resterna av Magic plattan. Kan det blir bra eller blir det en mer en sak för att visa att man fortfarande vill vara med och leka.
Jag hoppades på att mönstren med DVD på live konserterna skulle hålla i sig. Det måste ju finnas tillräckligt med material ifrån den senaste turnén där man kunde klippa ihop de bästa bitarna. Där inte det är för surt i saxen, där takten inte sackar men det ser inte ut som det den här gången.


Men ibland har ju inte de riktigt bra låtarna hamnat på skivan direkt. Karln är  ju extrem på att snyta nya låtar ur näsan hela tiden. Hoppas bara att vitaliteten håller i sig! och att han tar med sig slagorden från valkampen; Time for change och Yes We Can! Och varför inte lägga till utropet som kom i slutet på konserterna på 70 och 80 talet;
" I´m just a prisoner of Rock n Roll"

Det är inte hela världen ....bara USA!

Barack till höger under sin tid i Indonesien

Man skulle kunna tro att det är hela världen som fått en ny president men det är ju bra USA! Men spännande att de tillslut har fått en president som har mer egna internationella erfarenheter än tidigare. Att ha en pappa från Kenya och att han själv levt i Indonesien som barn måste öppna för ett annat sätt att göra utblickar ifrån Vita Huset. Det är väl så långt ifrån Sara Pailin man kan komma....


Kan Obama förlora?Nu röstas det för fullt i det stora landet i väster och äntligen ska W flytta ut efter åtta år i mer eller mindre globalt fiasko. Fast fiasko brukar ju inte föra med sig så svåra saker som krig, fängslande utan rättegång, ovilja att vara med i mulitlaterala överenskommelser, total förnekande av klimatpåverkan etc.
Alla undersökningar pekar mot Obama och det skulle vara överraskande om han inte vann. Han har ju Springsteen med sig; Kan man förlora då? Jo, det gjorde ju Kerry som också hade Bossen med sig. Det ska bli spännande att se om Obama verkligen kan leva upp till alla förväntingar? När ska hans första motgång komma? Hoppas att det inte är valutgången i alla fall

RSS 2.0