Jag drar....En stor tom sal med fyra storbildsskärmar får bli slutvinjetten från COP 15. Inget är klart och det civila samhället är utestängda. Håller tummarna för att det kommer att komma ut något vettigt ur det här.
Men nu är det tåget genom snöiga sydsverige som gäller

Poliser poliser poliser...Onsdagens väg till Bella Center var den kortaste nånsin. Visserligen stannade inte Metron utanför utan man fick kliva av lite längre bort men inte ett stopp på hela vägen. Men så var där också en enorm mängd på poliser som sen fick ägna sig åt strid med aktivister. De sista dagarna så tar de och stänger för att inte heads of states ska få träffa på några äckliga aktivister.
Danskarna har inte lyckats att klara logistiken speciellt bra. Alla de FN möten jag varit på tidigare har fungerat mycket bättre än det här. Det är icke så att man hygge sig under sådana här förhållanden.

Den här figuren passerade precis där jag satt.Köpenhamn snurrar runt just nu. Alla ledare på plats samtidigt. Ibland förstår man att det är en höjdare på det entourage som följer runt som en bisvärm. Vissa har man inte en aning om vilka dom är beroende på att man har dålig koll på länder i Asien och Afrika. Andra har ett litet entourage som Carl Bildt men den känner man ju igen för att man är svensk. Nyss passerade ett mycket större entourage och i mitten gick John Kerry. Han som utmanade Bush till den andra mandaperioden som president. Fortfarande lite stjärnglans men det beror på att han har engagerat sig i klimat och energifrågorna.  Men visst är det lite häftigt när den ena efter den andra passerar. Hoppas bara att det är ett äkta engagemang

Arnold och Bianca
Nu börjar kändisarna dyka upp i Köpenhamn på Bella Center. Arnold Schwarzeneggeregger (som Ronny Jönnson sa en gång i tiden) höll ett side event i rock stjärne klassen. Där behövde man biljetter för att få vara med. Men på storbildsskärm kunde man titta på honom. Han talade stort om att göra ett klimatmöte för städer och regioner som skulle lova CO2 sänkningar. Och avslutningsrepliken var: "Thank you so much for listening. An I´ll be back!
På bilden nedanför Arnold sitter en annan kändis; Bianca Jagger. Hon som var drottningen av Studio 54 på sjuttitalet. Som red in på en vit häst och var kompis med Andy Warhol. Nu är hon en engagerad mänskorättsaktivist och klimataktivist. Hon är damen som sitter med ryggen mot Arnold. Cool tant faktiskt.

Globalt så det förslår


Så här ser det ut på Bella Center i Köpenhamn idag. Mycket folk från överallt. Al Gore var här och då var det en mur av kameror i seminarierummet och lapp på luckan. Inte fick man en chans att komma in där. Men vad är väl en Al Gore emot ett maximalt globalt café! Har träffat svensk delegation för att framför synpunkter och att försöka lyssna hur de tänker. Men det är trångt här. En kollega från Uppsala stod i kö från 09.00 till 14.30 innnan han gav upp och åkte hem. Och det är kallt i Köpenhamn idag. Skulle vara bättre om det var i Caribien. Oj. Nu börjar de på bilden närmast mig ta fram kokabladen och tugga. Varvid en långhårig (amerikan?) blev intresserad av att få göra en ny bekantskap. Är det kulturellt eller rena knarkfasonerna?
Lägger ut en bild direkt. Det gröna bladen syns väl? Likaså den långhårige västerlänningen?
Brevid mig pratar en Brittisk medborgare om alla "Idiots that doesn´t know anything" Världen är stor och märklig


Desmond Tutu lever än!
Det är faktiskt fredspristagaren från 1984 som står där framme. Förre ärkebiskopen Desmond Tutu från Sydafrika överlämnade en hög med namnunderskrifter till klimatförhandlingarnas chef Yves de Boer. Desmond dansade och underhöll och engagerade. Visserligen blev det lite del i faktadelen men vad gör det! Sen kom det danska bandet Outlandish och underhöll och visst fick dom in Desmond på scenen igen för att skutta runt lite till.

Maud har fått kort, många kort!Har varit på näringsdepartementet idag i en delegation som lämnat över 25 000 namn till regeringen med krav på ambitiösa åtaganden i klimatpolitiken. Eftersom Fredrik Reinfeldt inte ville träffa oss så blev det vice statsministern som fick ta emot namnunderskrifterna som blev en stapel i höjd med ministern. Countdown to Copenhagen heter kampanjen som bl a vill se 40 procentiga sänkningar av växthusgasutsläppen i Sverige.
Kommer att åka till Köpenhamn till helgen för att vara med nästa vecka på FN:s klimatmöte så det kommer väl bli en del bloggande från den danska huvudstaden som ligger i världens fokus.

Det här är riktigt bra!

Elvis Costello har ju fått en egen talkshow i USA. För ett år sen när jag för första och enda gången var i New York så var en del bussar försedda med reklam för Spectacle med Elvis Costello. Bra koncept att sätta en musiker och låtskrivare som också kan prata och få kollegor att prata som talkshow värd. Och kan man sen skriva ihop en sån här låt så blir det riktigt bra.

Rust Never Sleeps

Vissa plattor håller alltid. Kommer ihåg när Neil Young släppte den här. Stort och vilka underbara gitarrer. På live plattan gör han Like a Hurricane. Vilka gitarrsolon. Vitalt även idag!

RSS 2.0