Rosanne Cash - riktigt bra

Spenderade gårdagskvällen i Götet med att lyssna på Rosanne Cash på Trägårn i Göteborg. Det var verkligen riktigt bra! Fantastiskt självklar röst och inställning till att stå på scen. Och med John Leventhal på gitarr så blev det stundtals magiskt. Till och med riktigt ösigt. Det är klart att mycket var från The List men de Rosannes egna låtar var också starka som Black Cadillac som var närmast rockig på två akustiska gitarrer. Det är så kul att få vara på konsert med en artist som inte ägnar sig åt manér eller visar sig inte klara live det man gör på skiva. Det finns inte så många kvar längre. Det blev speciellt tydligt då svenska Cookies and Beans var förband. Tre svenska tjejer som visst sjöng bra och en av damerna var riktigt bra gitarrist men det var inte levt. Det kändes mer som några som gärna ville, hade röster och kunde spela men inget att säga. Rosanne Cash kändes aldrig spelad eller tunn. Det var på riktigt. Mitt lilla filmklipp på extranumret kan kanske ge en lite fingervisning om vad som utspelades.

Kommentarer
Postat av: Son

http://www.youtube.com/watch?v=WZnScNZWDAU&NR=1



Mycket bra var det! Tack!

2010-03-12 @ 09:43:09
Postat av: Nabon

"Det är så kul att få vara på konsert med en artist som inte ägnar sig åt manér eller visar sig inte klara live det man gör på skiva. Det finns inte så många kvar längre."

Jodå, min vän, det kommer nya hela tiden. Det är bara det att vi är gamla och trötta, och inte alltid orkar leta rätt på dem. Hav förtröstan.

Nabon

2010-03-12 @ 09:47:56
Postat av: Polpop

Jo, käre Nabo. Det är säkert så att vi är trötta och gamla. Sannolikt fanns det många obegåvade och tillgjorda artister på 60 70 talet också som vi gärna glömt bort. JO, jag vet det låter mycket av att det var bättre förr, men jag funderar på varför det är så mycket innehållslöst som dyker upp på scenerna idag. Eller är det lika illa som förr..Troligtvis har du rätt i alla fall..

2010-03-12 @ 10:42:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0