Budapest - Donau flyter långsamt

Spenderar några dagar i det forna Europas hjärta. Har aldrig tänkt på att floder är så viktiga som ett slags blodådror i ett land. Uppväxt vid Umeälven så var det bara ett vatten som fram till 60 talet transporterade timmer från inlandet till sågverken vid kusten. Sen bara något vackert som majestätiskt flöt fram dag efter dag, ja när det inte var vinter och isen gjorde passagen över älven lättare.
Här är floderna transportkanalen och det som skapat länderna och välståndet.
Men det är inte bara floden som flyter långsamt. Tiden flyter också långsamt när det gäller förändring. Det är 21 år sedan Ungerna som första land öppnade gränsen mot Österrike i väst som så småningom ledde till att järnridån föll ändå känns en det som Öst Europa finns kvar. Det märkliga omständiga sättet att göra enkla saker. Som att berätta vart man ska gå och äta. Det var verkligen en lång instruktion för att göra det enklaste.
Men det kanske inte ens är ett arv från kommunist tiden. Det kanske är tidigare än så. Kan det vara en rest av det Haupsburgska imperiets byråkrati? Vem vet? Kanske någon i Buda eller någon i Pest? Jag undrar vilken sida av floden som är den rätt? Ska ta reda på det...

Kommentarer
Postat av: Son

http://www.youtube.com/watch?v=vjlIFTj41Jc

2010-11-11 @ 11:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0