Inget nytt under solen - tyvärr! Men mer sol vore bättre

Hittade den här bilden i en skiva som heter No Nukes som är från 1979.  I samband med att kärnkraftverket i Harrisburg havererade så hölls en anti atomkraft gala på Madison Square Garden. I konvolutet finns en rik liten boklet med mycket text om risker med kärnkraft och hur mycket energi amerikanerna konsumerar. Tyvärr så gäller samma sak idag som finns i den här lilla stripen. Kol, olja och kärnkraft är stora spelare med starka intressen av att inte vilja förändra sig och att påstå att förnyelsebara energikällor inte funkar.
Nu vet vi ännu mer hur kolet som finns i fossila bränslen förändrar klimatet. (De senaste 6 månaderna har varit globalt sett de varmaste någonsin) och kärnkraft är inte förnyelsebart och förenat med många risker och dyrt. Men det är som alla har glömt det idag....Dessutom vill fossilerna och kärnkraftskramarna att vi ska bli starkt beroende av deras produkter så de kan höja priserna och leva gott på förödelesen.
Får väl säga som den nyligen bortkopplade BP direktören; - Jag vill ha mitt liv tillbaka. Fast snarare skulle man med många i världen tillsammans säga: - Jag vill ha ett liv nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0