Stora hus i ett land med världens största som kod för allt



Har vandrat på the Hill som det kallas av de som lobbar runt rät. Kom osökt att vissla på den gamla Beatles låten The Fool on the Hill, men kom på att det var nog inte bara en som var fool på den kullen.
De män som jag gick med var vana lobbyister och hade en liten katalog med alla senatorer och kongressmän med små bilder på och kontakt uppgifter. De ringde och snackade med en svada som man har svårt att hänge med på. Märkligt nog funkade så att man sa; Hey, I just wonder if there is any possibility that i could swing by and talk to you a bit around climate change" och de fick ofta Ja, till svar. Jag är inte säker på att våra riksdagspolitiker skulle vara lika lätta.
En av kollegerna tittade på en av kongressledamöterna och sa; Jag kanske skulle ringa upp och säga " Hey, we used to smoke some pot together. Remeber me?"  Den politikern hade tydligen hamnat i blåsväder på grund av detta.
Men det är inte som ett folkrörelse Sverige precis. Inga möten, inga ordföranden som säger " Votering är begärd och votering ska verkställas. Nej, här gäller det att vara rätt klädd, smord i munlädret och känna några av deras kompisar.
Born in the USA kan man säga då, om man var det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0