Å nej då linjen eller ett besök i den tid som flytt eller Is there life on Mars på riktigt...

 

Så har man då gjort en ny erfarenhet. Varit på kryssning till Åland för att delta i en 50 års fest ombord. Flera gånger fick man nästan nypa sig i armen för att fundera på om man kanske hade blivit påkörd av en bil och hamnat i koma för att plöstligt vara tillbaka till 1973. Bruna teak imitationer på väggarna, smörgårdsbord som på 70 talet, en polsk tremanna orkester som sjunger "Råck eround thse Clåck" men där kunde man ana att det inte var 70 tal det då de körde syntar med förinspelade trummor.
Till och med de resande på kryssningen var som ett exempel på 70 tal. De blev fullare och fullare och dansade och spelade på spelautomaterna och rökte.


Ja, det fanns vissa delar av båten som luktade inpyrd rök precis som på sjuttiotalet speciellt då det blandades med dieselångorna från båtmotorn.
Det var inget glammigt åtti- eller nittital. Inget som luktade Spa eller hälsokost. Smörgårbordet hade sill och strömming samt kokt potatis och lite rostbiff och skinka. Lite sallad med några tomater i kunde man hitta p princip orörda. Brunchen serverades med mycket stekt fläsk och prinskorv och något som liknade äggröra. Inga fancy youghurts här inte. Nej, vanlig filmjölk serverades i sina förpackningar. Musli? Skojar du!
K märkning? Tja kanske men det räcker med en resa för mig men ´jag skulle vilja se dokumentären och få människorna att berätta historien om sina liv.


Men det var vackert väder på hemresan och nästan kav lugnt men kallt och det tog lång tid att åka genom skärgården till Skeppsbron. Och konstigt nog lyckades folk att vara på lyset när de klev av båten ett dygn senare. Det var helt klart Ålandkryssningsproffs som var med på båten. Och jag var inte ett av dom i alla fall

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0