Tänk hur snabbt det går från att vara kritiker av etablissemanget till att bli dess försvarare



Nyheterna om landshövdingen på Gotland som gärna ger dispens till de som redan har att fortsätta att agera som om lagarna inte gällde dem passar ju utmärkt i en tid av nyhetstorka. Men visst känns det märkligt att en miljöpartist som kritiserat den gamla formen av näringsliv kan bli en sådan försvarare av att den som har skall få göra som den vill under förevändning att det skulle gynna arbetstillfällena på Gotland.
Det är märkligt att det finns sådana utrymmen på chefsposter i det svenska systemet att de kan fatta egna beslut trots att sakunniga som föredrar ärendet ger förslag till beslut som ligger i linje med lagstiftning. Luktar lite bananrepublik.
Det är ändå lite imponerande att medarbetare går ut med fakta om vad som sagts och reaktionen från landshövdingen på inslaget var att det var dumt att säga så när det spelades in. - Jaha, men om det inte hade spelats in var det helt ok? Likhet inför lagen är det ibland si och så med hade man på känn ibland men inte att det var så här flagrant!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0