Bryssel är en ganska tråkig stad

                                                             

Har spenderat 24 timmar i Bryssel och mött ett antal människor som jobbar inom EU systemet och pratat klimat.
Stan är full av människor som alltid är på tå och alltid lika pålästa. Sätt dom framför ett bord och be dom tala om ett ämne och de kan utan vidare hålla låda i en timma. Och ställer du en fråga så svarar det nästan alltid " I´m very glad you brought that up!" Så att man ska känna sig stolt över hur smart man ärmen isjälva verket är det väl för att de ska få framstå i vänligare dager.
Men Bryssel är inte min stad. Det är bråttom, en blanding av glas och stål tillsammans med äldre hus som har fått bli lite ruffiga. Och sen alla dom som är anställda inom EU systemet som väl är en c:a 30 000 tror jag att jag har hört lägg sen till kanske 15 000 lobbyister så är det kanske inte så märkligt om det är en ganska artificiell värld dom lever i! Sen lär det vara så att det finns ett flöde emellan de olika grupperna. Ett tag jobbar men inom EU och sen får man ett bättre erbjudande så då jobbar man som lobbyist och träffar sina gamla arbetskamrater och lobbar för att sen byta igen och vara i systemet! Vilken karusell!
Men, ändå, det finns ju möjligheter för det där systemet att samordna goda saker. Till exempel en gemensam klimatpolitik. Men just nu kan man vara lite bekymrad. Industrin lobbar hårt på att inte bli begränsade. Och vissa EU medlemmar är inte alls intresserade. Tjeckiens  Vaclav Klaus president tycker att klimatförändringar inte var något att ta på allvar. Och Tjeckien har ordförandeskapet i EU nästa omgång, strax före Sverige! Det lär ju inte vara full fart på klimatpolitiken i EU under våren!
                                                   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0